We vragen steeds meer van onze uitzendkrachten, wat leidt tot een hoge werkdruk en een stijgend verzuimpercentage. Hoe ga je als uitzendorganisatie én inlener hiermee om? Hoe zorg je dat uitzendkrachten vitaal en met plezier naar hun werk (blijven) komen?
column door Femke Kooijman “Recordkrapte op de arbeidsmarkt: 133 vacatures per 100 werklozen” zo kopte de NOS laatst nadat het Centraal Bureau voor de Statistiek de nieuwe arbeidsmarktcijfers publiceerde. Tegen dat licht zou een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) vanzelfsprekend moeten zijn voor iedereen.
Het aanbieden van een Gezondheidscheck (Preventief Medisch Onderzoek - PMO) is voor bedrijven niet alleen verplicht, maar ook kansrijk met het oog op de vitaliteit van medewerkers. Hoe een Gezondheidscheck precies wordt uitgevoerd, verschilt per branche en werkgever.
Blog Tamara Burgering - Van der Wulp. De uitzendbranche is volop in beweging. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidsmarktkrapte, groeiende groep arbeidsmigranten en vluchtelingen maar ook veranderingen zoals robotisering.
Column Chantal Huinder Wat is er nodig om een leven lang ontwikkelen te stimuleren? Wat zorgt er voor dat uitzendkrachten zich willen ontwikkelen? Wat is het beste om aan te bieden om een uitzendkracht duurzaam verder te ontwikkelen?
Je wilt het beste voor je uitzendkrachten. En voor je opdrachtgever. Werken je uitzendkrachten met plezier? Dan is dat goed voor hen, opdrachtgevers en voor jou als uitzender. Maar hoe houd je uitzendkrachten fit en vitaal als je weinig tijd hebt?
Ben jij intercedent en herken je stressklachten bij een van jouw uitzendkrachten? Weet dat je kunt helpen. Wij bieden hiervoor een 6-weekse training van @Lesstress aan waarin de uitzendkrachten beter met stress om leren gaan.
Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.