Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Resultaten onderzoek individueel leerbudget Uitzendkrachten

De ervaringen van uitzendkrachten met opleidingen zijn duidelijk positief: 69% van de uitzendkrachten geeft aan veel geleerd te hebben. 86% van de uitzendkrachten stelt dat hetgeen ze geleerd hebben bruikbaar tot zeer bruikbaar is voor hun huidige werk als uitzendkracht.

Lees meer
Loopbaan

Doorzaam bestaat 1 jaar!

Zaterdag 1 februari 2020, ongelooflijk maar het is alweer een jaar geleden dat Doorzaam het licht zag. En wat hebben we een geweldig succesvol eerste jaar achter de rug.
En succes mag je vieren! Even stilstaan bij alles wat is geweest en wat komen gaat. Doorzaam is tot stand gekomen doordat STAF en STOOF samen zijn gegaan.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Werkenden willen betere privé-werkbalans en bijscholing

Panelwizard deed in opdracht van BeFrank in december 2019 onderzoek naar de werkwensen voor het nieuwe jaar onder ruim 1.076 Nederlanders van 25 jaar en ouder in loondienst. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

SEU-examens krijgen nieuwe naam

De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) gaat de namen van de SEU-examens wijzigen. De nieuwe namen zijn: SEU-examen Backofficeprofessional en SEU-examen Uitzendprofessional.

Lees meer
Cultuur

Zes tips voor effectief workforce management

Hoe hou je werknemers langer fit én relevant? Met die vraag worstelt bijna elke werkgever. Want een gezonde, gelukkige en goed presterende workforce willen we allemaal.

Lees meer
Cultuur

Minister Koolmees noemt de Doorzaam pilot mbo-praktijkverklaringen een regionaal succes.

Vandaag zijn de eerste 4 verklaringen uitgereikt aan uitzendkrachten van Randstad.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Leerwerkloketten Plus officieel van start

De Leerwerkloketten Fryslan, Twente en Rijnmond krijgen extra middelen om hun dienstverlening te versterken en te verbreden. Leerwerkloketten Plus zijn plekken waar je terecht kan met vragen over opleiding en loopbaan.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Uit onderzoek blijkt dat maar 25 procent van de werknemers echt gelukkig is in zijn werk

Tevredenheid is een basisniveau, daarboven heb je betrokken, bevlogen en gelukkig. Uit onderzoek blijkt dat maar 25 procent van de werknemers echt gelukkig is in zijn werk.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Nieuw project Duurzame Inzetbaarheid is een feit!

Wij willen dat de sector Duurzame Inzetbaarheid (DI) zelf gaat dragen en Doorzaam weet te vinden als loket dat handvatten biedt. Wij willen uiteindelijk een cultuurverandering op DI in de uitzendsector bereiken.

Lees meer

Werktevredenheid oproepkrachten in tien jaar tijd gedaald

Oproep- en invalkrachten zijn steeds ontevredener over hun werk. De werkomstandigheden worden ook relatief (vergeleken met vaste werknemers) slechter.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Door samenwerking bouwmaterialen groothandel en de uitzendbranche vouchers voor uitzendkrachten beschikbaar

Hibin Opleidingen en Doorzaam stellen samen 50 scholingsvouchers beschikbaar voor uitzendkrachten in de bouwmaterialengroothandel, zodat de uitzendkracht aan het begin relevante vakvaardigheden beheerst.

Lees meer

Doorzaam in de media

Vrijdag jongstleden is Doorzaam onthuld aan het grote publiek. De nieuwe stichting is gebouwd op STAF en STOOF en heeft uiteraard een passende nieuwe doelstelling. Het draait allemaal om de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht.

Lees meer