Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

STAP-budget

Per 1 januari 2022 treedt de subsidieregeling STAP-budget in werking. Dan wordt ook de huidige fiscale aftrek van scholingsuitgaven afgeschaft.

Lees meer
Loopbaan

Laaggeletterdheid en financiele gezondheid

Een ongezonde financiële situatie kan verschillende oorzaken zaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door een life event, zoals een scheiding of overlijden.

Lees meer
Gezondheid

Uitzendkrachten werkzaam in een minder kansrijke beroep? En nu?

Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 is de arbeidsmarkt drastisch veranderd. Verwacht wordt dat de werkloosheid in 2021 verder oploopt. Er zullen dus veel mensen op zoek gaan naar werk, zo nodig in een ander beroep.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Waarom moet dat toch, een leven lang leren?

Een leven lang leren op de werkplek is de nieuwe sociale zekerheid. Dat is het nut van een leven lang leren volgens Nick van Dam, hoogleraar Corporate Learning & Development.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Practice what you preach…

Practice what you preach…daar geloof ik in. Veelgebruikte vertalingen hiervan zijn “doe wat je belooft” en “doe wat je zegt”. Zelf geef ik er graag de twist aan door letterlijk de vertaling van preach, prediken, te gebruiken.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

De uitzendkracht bestaat niet

Er werken honderd duizenden uitzendkrachten per jaar en niet een is er hetzelfde!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

20% flexkrachten heeft geen financiële buffer

In totaal hebben 379.000 flexkrachten geen financiële buffer om tijdelijk verlies van inkomen op te vangen. Terwijl uitzend- en oproepkrachten dit juist het hardst nodig hebben.

Lees meer
CultuurGezondheid

Zo werk je aan persoonlijke vaardigheden

Over welke vaardigheden moet je als arboadviseur nu beschikken bij het ondersteunen van de organisatie als een relatiesysteem?

Lees meer
Cultuur

Aan het woord... Adriana Stel

Onlangs verscheen op Flexnieuws een mooi interview met Adriana Stel, directeur DOORZAAM over het samenwerken aan een plan van aanpak voor van-werk-naar-werk.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Thuiswerkbonus, zo kan het ook

Ook uitzendkrachten werkzaam bij zorgverzekeraar VGZ kunnen vanaf 1 mei rekenen op een tijdelijke thuiswerktoeslag van bruto 75 euro per maand in verband met de coronacrisis.

Lees meer
CultuurWerksituatie

Hulp bij financiële zorgen

‘Sommige veranderingen in je leven zie je aankomen, sommige komen zeer onverwacht op je pad,’ zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart. ‘De huidige crisis is tamelijk abrupt ontstaan en daardoor zitten veel mensen met de handen in het haar.'

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Werkend Nederland wil in 2020 extra in zichzelf investeren

Bijna vier op de tien werkende Nederlanders wil in 2020 dan ook een cursus, training of opleiding volgen. Opvallend is ook dat een vijfde van de werknemers in Nederland van plan is gezonder te leven op het werk. Dit voornemen weegt zelfs iets zwaarder dan het krijgen van een salarisverhoging.

Lees meer