Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Doorzaam podcast, pilot aflevering

Duurzame inzetbaarheid, de basis op orde. Minder stress meer energie, dat wil natuurlijk iedereen! En hoe je dat bereikt, hoor je in deze podcast.

Lees meer
Gezondheid

Animaties voor arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten spelen een belangrijke rol in Nederland. Om de arbeidsmigrant zo vroeg mogelijk kort en bondig te informeren over werken en wonen in Nederland, heeft de SNCU 3 animaties ontwikkeld.

    Lees meer
    CultuurWerksituatie

    Uitzendkrachten werken veilig

    Wij vinden dat iedereen in de land- en tuinbouw veilig en gezond moet kunnen werken, ook uitzendkrachten. Maar door het (vaak tijdelijke) karakter van het uitzendwerk, taalverschillen en afstemming met de uitzendorganisatie, kan het een extra uitdaging zijn om gezond en veilig werken te bevorderen.

    Lees meer
    GezondheidWerksituatie

    Online informatiesessie: Open Hiring De Toekomst?

    Werkperspectief.nl nodigt je uit om deel te nemen aan de eerste informatiesessie ‘Open Hiring – de toekomst?’ op donderdag 24 maart van 11.00 - 12.30 uur.

    Lees meer
    Cultuur

    Ease on down the road…

    Column Chantal Huinder
    In mijn vorige column schreef ik dat onzekerheid de enige zekerheid is. En dat is bekrachtigd in de afgelopen maanden. Aangepaste coronamaatregelen, een extreem hoge inflatie, een record voor de gasprijzen.

    Lees meer
    CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

    Wie doet wat bij ziekte van een uitzendkracht?

    Ondanks alle inspanningen en preventieve maatregelen, is verzuim nooit helemaal te voorkomen. Als een uitzendkracht ziek is, moet de uitzendkracht dit melden bij zijn direct leidinggevende én bij de intercedent van de uitzendorganisatie. Wie doet wat en wanneer bij ziekte van de uitzendkracht?

    Lees meer
    Gezondheid

    Hulp bij de Belastingaangifte

    In maart dienen veel mensen hun Belastingaangifte in. Daarom besteden we in de jaarkalender over financiële gezondheid deze maand aandacht aan dit onderwerp.

    Lees meer
    Gezondheid

    Duurzame inzetbaarheid made easy

    Blog Jessica Brandwijk
    Zelf geloof ik in het volgende: “Een gelukkige uitzendkracht is een gelukkige opdrachtgever”. Dit hoeft niet in grootse meeslepende dingen te zitten. Het begint zelfs heel klein en heel simpel met gewoon oprechte aandacht. Stel je jouw uitzendkrachten bijvoorbeeld wel eens de vraag “Hoe is het met jou?”.

    Lees meer
    CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

    Laaggeletterdheid in Nederland in cijfers

    Maar liefst 1 op de 9 volwassenen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Het gaat hierbij dus om meer dan twee miljoen Nederlanders die zich staande moeten houden in een wereld die draait om letters en cijfers. Tot en met 28 februari 2022 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid.

    Lees meer
    CultuurWerksituatieLoopbaan

    De stip op de horizon

    Column Femke Kooijman
    Sinds ik bij Doorzaam werk – nu inmiddels 5 maanden – krijg ik uit mijn omgeving toch regelmatig de vraag: hoe verhoudt duurzame inzetbaarheid (DI) zich tot uitzendwerk?

    Lees meer
    CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

    Het herkennen van signalen

    Ongeveer een derde van de werkgevers denkt mensen in dienst te hebben die kampen met financiële problemen. Welke signalen, die mogelijk duiden op financiële problemen, kun je herkennen?

    Lees meer
    Gezondheid

    Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens is financieel kwetsbaar.

    Volgens de onderzoekers is 27 procent van de huishoudens financieel gezond en 24 procent financieel toereikend.

    Lees meer
    Gezondheid