Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Veelgestelde vragen over het Ontwikkelbudget

Het Ontwikkelbudget is een van de meest uitgebreide regelingen van Doorzaam. We begrijpen dan ook dat je met vragen zit over hoe je het Ontwikkelbudget kunt inzetten en voor wie. Hier vind je het antwoord op jullie meest gestelde vragen!

Het Ontwikkelbudget in het kort

Met het Ontwikkelbudget van Doorzaam help je jouw uitzendkrachten door middel van concrete ondersteuning in de vorm van scholing, training of coaching op diverse terreinen. Onder persoonlijke begeleiding van een coach onderzoekt de uitzendkracht wat het beste bij hem/haar past. Vervolgens gaat de uitzendkracht hiermee aan de slag door het inzetten van het beschikbaar budget.

Is het Ontwikkelbudget alleen voor opleidingen?

Nee, het Ontwikkelbudget is juist ook in te zetten voor alles wat te maken heeft met duurzame inzetbaarheid. Bijvoorbeeld ook voor de financiële, lichamelijke of mentale gezondheid.

Waarom is dit budget zo’n hoog bedrag in vergelijking met jullie overige regelingen?

Veel van onze regelingen zijn opgezet met een specifiek doel voor ogen; bijvoorbeeld voor het volgen van een opleiding of het verbeteren van de gezondheid. Het Ontwikkelbudget is met een ander oogpunt opgezet en wordt er echt gekeken naar wat de uitzendkracht nodig heeft. Er wordt een nulmeting gemaakt, waar ben je nu en waar zou je je naar toe willen ontwikkelen? Misschien zijn er eerst nog financiële, mentale of fysieke problemen. Het Ontwikkelbudget is er om dit eerst op te pakken voordat er ruimte is voor een eventuele omscholing.

Met het Ontwikkelbudget heb je dus meer ruimte om de basis op orde te krijgen.

Hoe weet ik welke uitzendkracht geschikt is voor het Ontwikkelbudget?

Een uitzendkracht is al snel geschikt voor het Ontwikkelbudget, want elke uitzendkracht heeft wel een ambitie of doel waar ze graag naar toe willen werken. Door in gesprek te gaan met je uitzendkrachten kan je al snel achterhalen wat iemand belangrijk vindt. Het Ontwikkelbudget ondersteunt met de rest.

 Enkele voorbeelden waaraan jij kunt herkennen of je uitzendkrachten geschikt zijn voor het Ontwikkelbudget:

  • Een plotselinge gedragsverandering. Bijvoorbeeld als de uitzendkracht opeens een stuk minder energiek is.
  • De plaatsing van de uitzendkracht bij hun huidige opdrachtgever stopt binnenkort.
  • Uitzendkrachten die net binnenkomen. Zie je bijvoorbeeld veel potentie in ze maar missen ze nog een bepaalde vaardigheid? Dan is het Ontwikkelbudget een handig middel om je nieuwe uitzendkracht verder te brengen.

Hoe weet ik of ze wel behoefte hebben aan zo’n traject?

Denk je dat het Ontwikkelbudget iets voor je uitzendkracht is, maar weet je niet zeker of hij/zij wel behoefte heeft aan zo’n traject? Dan is het handig om een op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan. Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan over hun toekomst of hun gezondheid, zijn ze bereid om hier aan te werken?

Ik wil graag mijn uitzendkrachten ontwikkelen, maar wat als ik geen tijd heb om me hier in te verdiepen?

Doorzaam biedt verschillende flyers en video’s om jou en jouw uitzendkrachten op weg te helpen. Meld gewoon eens iemand aan. Bij ons kun je weinig fout doen. Het kan je ogen openen voor wat het zou kunnen doen voor je uitzendkrachten.