Denk je aan duurzaam, dan denk je al snel aan het milieu, CO2 of de natuur. Maar wist je dat een mens ook ‘duurzaam’ kan zijn?
De betekenis van duurzaam is namelijk ‘voor de lange termijn’ of ‘iets wat lang meegaat’.
Een uitzendkracht die duurzaam inzetbaar is, betekent dus eigenlijk dat hij of zij inzetbaar is met het oog op de toekomst. Zodat de uitzendkracht tot aan het pensioen met plezier aan het werk kan gaan en daarna vitaal kan genieten van zijn of haar pensioen. Wat komt daarbij kijken?
- Vaardigheid: Door je uitzendkrachten kennis bij te brengen en te scholen.
- Veiligheid: Het creëren van een veilige werkomgeving.
- Vitaliteit: Oog hebben voor de gezondheid van je uitzendkrachten.
Door het implementeren van duurzame inzetbaarheid binnen jouw uitzendorganisatie, creëer je als het ware een win-win situatie voor de uitzender én de uitzendkracht. In de eerste plaats gaat de uitzendkracht natuurlijk met een goed gevoel naar het werk. Als organisatie is het weer handig, omdat je kwalitatiever personeel te bieden hebt én de kosten van ziekteverzuim verlaagt.
Bij Doorzaam is de duurzame inzetbaarheid (DI) van uitzendkrachten onze missie. We zijn er om jou als uitzendorganisatie hierbij te helpen. Dat doen wij in de vorm van vergoedingen, training, maar ook DI-advies. Hoe wij dat aanpakken lees je hieronder.
De voordelen van duurzame inzetbaarheid voor jouw organisatie
We hebben per thema ‘vitaal’, ‘veilig' en ‘vaardig’, uitgelegd wat de meerwaarde is voor jouw organisatie.
Vitaal: Oog hebben voor de gezondheid van je uitzendkrachten
Stress, geldproblemen en de algemene gezondheid zijn belangrijke thema’s voor uitzendkrachten. Pak je deze problemen aan? Dan creëer je daarmee indirect een hoger rendement voor jouw organisatie. Een gezonde uitzendkracht is namelijk minder vaak ziek én productiever. Dat scheelt weer kosten in het ziekteverzuim
Veiligheid: Een veilige werkomgeving
Met preventieve maatregelen, zoals pbm’s (persoonlijke beschermingsmiddelen), controles, maatregelen en een goede communicatie over veiligheid, voorkom je ongelukken op de werkvloer. Zo voorkom je arbeidsongevallen, versleten ruggen op een veel te jonge leeftijd of andere langdurige blessures.
Vaardigheid: Waarde creëren door middel van scholing
De kosten van opleiden zijn vele malen lager dan de opbrengsten! Investeer je in de scholing van je uitzendkrachten dan investeer je in de kwaliteit van je organisatie. Niet alleen in de vorm van vaardigheden, maar ook door een betere motivatie van je uitzendkrachten.
Hoe Doorzaam je helpt bij de vitaliteit, veiligheid en vaardigheid van je uitzendkrachten
We hebben per thema ‘vitaal’, ‘veilig’ en ‘vaardig’ uitgelegd hoe je met Doorzaam jouw uitzendkracht duurzaam inzetbaar maakt.
Vitaal
- De gezondheid van jouw uitzendkrachten preventief aanpakken? Neem dan een kijkje bij de Gezondheidscheckvan Doorzaam. Hiermee kun je een groep van 15 tot 25 mensen aanmelden voor een Preventief Medisch Onderzoek.
- Om uitzendkrachten met stress te helpen kun je Minder stress, meer energie voor ze aanvragen.
- En voor ondersteuning bij geldproblemen bieden wij Hulp bij geldzaken aan.
Veiligheid
Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom wil je je uitzendkrachten natuurlijk zo goed mogelijk inlichten. Om je uitzendkrachten zo goed mogelijk te informeren, kun je door de opdrachtgever onze Arbochecklist laten invullen. Met deze lijst kun je alle mogelijke veiligheids- en gezondheidsrisico’s inzichtelijk maken.
Vaardigheid
We bieden bij Doorzaam verschillende gratis vergoedingen die jij als uitzender in kunt zetten om de kosten van de scholing van je uitzendkrachten te bekostigen.
- Ontwikkelbudget: Jouw uitzendkracht gaat met behulp van een coach kijken wat hij of zij nodig heeft met betrekking tot zijn of haar duurzame inzetbaarheid. Dit proces, inclusief mogelijke bijkomende scholing, wordt tot €2500,- vergoed.
- Scholingsvoucher: Een vergoeding van €500 die de uitzendkracht kan inzetten voor een scholing naar keuze.
- Kansberoepbudget: Voor de om- of bijscholing naar een beroep met veel baankansen.
- Nederlands Taalbudget: Een tegemoetkoming voor de opleidingskosten die gemaakt worden zodat de uitzendkracht de Nederlandse taal machtig wordt.