Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Zo bereid je je optimaal voor op de aanvraagrondes van de Doorzaamvergoedingen!

Hoe kun je er als intercedent voor zorgen dat je je optimaal voorbereidt op de aanvraagrondes van de Scholingsvouchers en het Nederlands Taalbudget? En hoe zorg je ervoor dat je al het beschikbare budget op tijd kunt opmaken? Het sleutelwoord is goed plannen!

Het Nederlands Taalbudget en de Scholingsvouchers van Doorzaam zijn altijd erg in trek. Hierdoor is het budget van deze regelingen beperkt. Dit is dan ook de voornaamste reden dat wij deze vergoedingen in verschillende aanvraagrondes over het jaar verdelen. Daarnaast hanteren wij een limiet op het aantal aanvragen per uitzendorganisatie per jaar.

Zo zorgen we ervoor dat iedere organisatie eerlijk gebruik kan maken van onze regelingen.

Elke euro optimaal inzetten voor jouw uitzendkracht

De aanvraagrondes van het Nederlands Taalbudget & de Scholingsvouchers kondigen wij altijd ver van tevoren aan. De tijdlijn van onze regelingen voor 2025 is bijvoorbeeld al in het najaar van 2024 bekend gemaakt. Dit doen wij zodat jullie voldoende tijd hebben om je voor te bereiden op de aanvraag van deze vergoedingen.

Een slimme uitzender zet daarom alle aanvraagrondes alvast in zijn agenda. Zo kun je alvast het gesprek aangaan met je uitzendkracht en weet je waarvoor je het budget kunt inzetten. Hiermee voorkom je dat je tijdens de aanvraagronde te laat bent met aanvragen én kun je binnen de declaratietermijn alle kosten bij ons declareren. Zo haal je het beste uit elke euro van je budget en zorg je dat je niet met ongebruikt budget blijft zitten. Want dat zou zonde zijn!

Een Scholingsvouchers is namelijk €500 waard, het Nederlands Taalbudget zelfs €1500. Door het gesprek aan te gaan met je uitzendkracht weet je hoe je het volledige budget voor je uitzendkracht kunt inzetten. Want in veel gevallen kun je met één vergoeding zelfs meerdere trainingen of cursussen declareren.

Het gesprek aangaan met je uitzendkracht

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je de ontwikkelingsdromen van je uitzendkracht zo goed mogelijk vervult?

Belangrijkste tip: Ga ruim van tevoren met jouw uitzendkrachten in gesprek over hoe ze er nu voor staan met hun scholing:

  • Wat zijn hun wensen?
  • Wat willen ze graag nog leren?
  • Kun je op een andere manier nog ondersteunen bij hun ontwikkeling?

Zo ben je niet alleen goed voorbereid voor de aanvraagronde, maar weet je ook meteen wat er speelt bij je uitzendkrachten. Misschien kom je zo ook achter andere zaken waarmee je eventueel kunt helpen, zoals stress of geldproblemen. Een win-win dus!

Stuur 2 maanden van tevoren een uitnodiging naar je uitzendkrachten, zodat je genoeg tijd hebt om de afspraak te plannen én daarna nog tijd hebt om zaken zoals het vinden van een opleiding te regelen.

Declareren

Uiteindelijk wil je natuurlijk dat het beschikbare budget optimaal wordt ingezet. Zonde als er budget overblijft!

Na het aanvragen van een vergoeding heb je, afhankelijk van de aanvraagronde, 3 à 4 maanden de tijd om het beschikbare budget te declareren bij Doorzaam.

Tijdlijn

We begrijpen dat je als intercedent een drukke planning hebt. Hoe plan je het nou zo in dat je het beste kunt halen uit de ontwikkeling van jouw uitzendkrachten?

Laten we de eerstvolgende aanvraagronde van het Nederlands Taalbudget als voorbeeld nemen! Deze start op 1 september en heeft een declaratietermijn van 3 maanden:

  • 2 maanden van tevoren plan je een gesprek in met je uitzendkrachten. Daar kun je in de week van 1 juli dus alvast mee beginnen.
  • We raden aan om het gesprek minimaal 6 weken van tevoren plaats te plannen. Dat is in dit voorbeeld dus de week van 21 juli.
  • Zorg ervoor dat je 1 september klaar zit om het benodigde aantal vergoedingen aan te vragen. (Hierop geldt een limiet die wij zo spoedig mogelijk bekendmaken)
  • Declareer zo snel mogelijk! Elke maand een reminder in je agenda zetten kan geen kwaad.