Doorzaam zet zich in zodat élke uitzendkracht veilig, vitaal, vaardig en met plezier aan het werk kan zijn. Nu en in de toekomst.
De juiste bouwstenen
Wij geloven daarbij in een totaal aanpak. Ofwel een holistische benadering. De basis op orde dat is een belangrijke eerste bouwsteen en daar bouw je op verder. Als het fundament niet goed gelegd is dan begin je vroeg of laat te wiebelen en val je om. En dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Vandaar onze hoeveelheid aan dienstverlening. Om die totale aanpak te kunnen bieden.
Je kunt Doorzaam ook wel zien als bouwpakket en je pakt de steen die nodig is om veilig, vitaal, vaardig en met plezier aan het werk te zijn als uitzendkracht. De een heeft meer stenen nodig dan de ander, of bouwt sneller dan de ander. Een stabiele basis is in elk geval vereist voor iedereen.
En die basis op orde wordt voor de gemiddelde uitzendkracht steeds uitdagender. Explosief gestegen energieprijzen, hoge benzinekosten en dagelijkse boodschappen waarvan het eindbedrag je doet schrikken, maakt dat steeds minder mensen goed kunnen rondkomen. Bron NIBUD
Daarnaast staat de mentale gezondheid van de Nederlandse bevolking al langer onder druk. In de onlangs verschenen kamerbrief over aanpak ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’ wordt de druk op de mentale gezondheid zelfs als een van de grootste gezondheidsrisico’s voor de toekomst benoemd.
Kortom, werk aan de winkel om ons gezamenlijk in te zetten!
Want wij geloven dat we meer bereiken als we de uitzendorganisatie, opdrachtgever, en de omgeving erbij betrekken. Dan blijft het namelijk niet bij het aanbieden van onze dienstverlening. Dat is op zichzelf natuurlijk ook prachtig want daarmee verrijken we duizenden uitzendkrachten. We willen echter ook, dat de branche, de maatschappij als we groot mogen dromen, veilig, vitaal, vaardig en met plezier werken, omarmt. Dat het verankerd is in de cultuur en blijvend is. Ook daar werken we hard aan. In september starten we met onze leerlijnen om de uitzendorganisatie handvatten te bieden om de uitzendkracht te begeleiden in zijn of haar duurzame inzetbaarheid.
Met de juiste dienstverlening en de benodigde inzet en overtuiging komen we een heel eind. Toch speelt het durven van de uitzendkracht ook nog een grote rol.
Schaamte omzetten in kracht
Onlangs was ik uitgenodigd bij de Theaterloods waar onder andere Aukje Nauta, sprak over ‘Nooit meer doen alsof’. Waarbij ze uitdaagt om van je schaamte je kracht te maken.
We schamen ons nog wel maar we durven er ook steeds meer over te praten. We kunnen het steeds meer benoemen. Schaamtevrij zijn noemt Aukje het. Hoe mooi is het wanneer we dat kunnen bereiken: een schaamtevrije maatschappij.
Want dat schaamte een obstakel is dat geloof ik zeker. Onze dienstverlening zoals Budgetcoaching en Minder stress, meer energie staat met het gebruik hiervan nog lang niet in verhouding met de hoeveelheid stress en financiële problemen die er zijn binnen de branche. Schaamte lijkt hier grotendeels aan ten grondslag te liggen. Een open dialoog is hierbij wenselijk. Zodat we van de schaamte een kracht maken. En dat terwijl we bouwen aan duurzame inzetbaarheid.
Ik zie het al helemaal voor me. Jij ook?