Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Van stappen met Otis naar stappen in duurzame inzetbaarheid

Sinds april dit jaar heb ik een hond. Otis. Super leuk beest en ik zou hem ook voor geen goud meer willen missen. Maar eerlijk is eerlijk: hij zet wel mijn leven op z’n kop. Hij moet er 3 tot 4 keer per dag uit, kan maar een paar uur alleen zijn, vraagt aandacht op de meest onhandige momenten en zo kan ik nog wel even doorgaan

Mijn stappenteller heeft het er ook een stuk drukker mee gekregen. Voor 10.000 stappen per dag draai ik tegenwoordig mijn hand niet meer om. En met het bos op letterlijk 2 straten afstand is het zeker geen straf om ’s ochtends vroeger op te staan. Nu het wat kouder wordt, vind ik dat wel moeilijker. Maar als ik dan bij thuiskomst met een bakkie koffie de laptop opstart voel ik me echt beter dan daarvoor. Zoals gezegd super voor mijn vitaliteit. En toch weet ik van mezelf dat als Otis er morgen niet meer zou zijn, ik niet om 7.15 de deur uit zou gaan om in het bos te lopen. Ook al weet ik wat het me oplevert. Bijzonder toch?

Een stok achter de deur

Omdat met je hond lopen ook een sociale bezigheid is (ik ken ineens veel meer mensen in het dorp) besluit ik dit eens te checken bij mijn collega hondeneigenaren. En wat blijkt, op een uitzondering na, heeft iedereen hetzelfde als ik. Fijn hoor vroeg aan de wandel, maar als er geen stok is achter de deur, draaien ook zij zich nog een keertje om.

Ik weet het, mijn sociale experimentje is zeker geen baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Maar het zette me wel aan het denken. Ook al weet je uit eigen ervaring dat iets goed voor je is, gedragsverandering blijft super moeilijk!

Het gesprek voeren met je uitzendkracht

Ervoor zorgen dat iemand jouw goedbedoelde adviezen aanneemt is dan ook niet zo heel makkelijk. Als je het dan ook nog eens heel druk hebt dan is het voeren van lange gesprekken met bijvoorbeeld je uitzendkracht bijna niet te doen. En toch is het nodig om in gesprek te gaan met je uitzendkracht om erachter te komen wat je uitzendkracht nodig heeft om zijn werk goed te blijven doen. Dat kan in vitaliteit zitten maar zeker ook in een opleiding. Hoe je nou zo’n gesprek goed voert? Dat kun je leren in onze Dagtraining Gesprekstechnieken.

Wil je nog meer de diepte? Dan is de Leerlijn DI-ambassadeur een goede keuze. Na het volgen van deze Leerlijn ben jij een DI-ambassadeur voor je team, organisatie en de branche. Je kan het begrip duurzame inzetbaarheid uitleggen bij je opdrachtgevers en je bent in staat om het DI-gesprek aan te gaan met je uitzendkracht. Je weet daarnaast de juiste vragen te stellen zodat je uitzendkracht zich verder kan ontwikkelen in zijn toekomstige loopbaan.

Heb je al ervaring met duurzame inzetbaarheid maar je wilt graag de volgende stap maken? Daar heb je anderen voor nodig. Hoe krijg je ze mee? Hoe ga je om met weerstand? Om DI te borgen en onderdeel te laten zijn van de dagelijkse werkpraktijk is belangrijk dat je vanuit je specialistrol je draagvlak met visie en beleid verbreed. En dat je je uitzendkracht coacht om meer eigen regie op duurzame inzetbaarheid te nemen. Dit alles leer je in de Leerlijn DI-Specialist.

Dagtrainingen

Ben je vooral geïnteresseerd hoe je een DI-project het best op kan pakken dan is de Dagtraining DI-Specialist een mooie dag om aan deel te nemen.

De Dagtrainingen zijn ook een onderdeel van de Leerlijnen. De Dagtraining Gesprekstechnieken zit in de Leerlijn DI-Ambassadeur en de Dagtraining DI-Projecten komt terug in de leerlijn DI-Specialist.

Op onze site vind je meer informatie over de inhoud en alle data voor het voorjaar 2025. In het najaar van 2025 gaan we ook deze trainingen en leerlijnen verzorgen. Houd de agenda dus in de gaten!

Twijfel je over welke leerlijn en/training bij je past? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik kijk graag met je mee wat het beste bij je past!