En terwijl ik zo al schrijvend al die lentepracht voor me zie, denk ik aan vitaliteit bij mensen. Is dat dan alleen voorbehouden aan de jeugd, die zich nog in de lente van hun leven bevindt? En is vitaliteit, pak ’m beet, na je 30e nog slechts iets waar je alleen nog van kunt dromen? Oeh, ik hoop van niet! Of eigenlijk: ik weet zeker van niet! Want ondanks dat er best dagen zijn waarop ik me minder fit voel dan gewenst, voel ik me over het algemeen best vitaal. En als ik om mij heen kijk, zie ik nog veel meer vitale mensen van alle leeftijden!
Wat is eigenlijk het voordeel van je vitaal en fit voelen? En waarom kun je LinkedIn niet openen zonder het woord ‘vitaliteit’ ergens in een post te zien?
Als ik naar mezelf kijk, merk ik dat ik veel meer energie heb om dingen te doen. Het werk gaat me makkelijker af, ik ben vriendelijker voor mijn omgeving, een tegenslag is slechts onhandig en niet dramatisch, ik heb meer zelfvertrouwen, ben eerder bereid om een stapje extra te doen en sta open voor nieuwe ideeën en werkwijzen.
Als deze zaken allemaal horen bij een vitale medewerker, dan kan ik me voorstellen dat je als werkgever het liefst alleen maar vitale medewerkers aan het werk hebt.
Dus hoe fijn zou het zijn als het gros van de uitzendkrachten van jouw uitzendbureau zich zo vitaal zou voelen?
Natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn in het leven, en er mag ook best ruimte zijn voor momenten waarop het even tegenzit. Dagen waarop je je meer als een herfst- of winterdag voelt.
Maar het is goed om te weten dat we bij Doorzaam een programma hebben waarmee uitzendkrachten kunnen werken aan hun eigen vitaliteit.
Met het programma Minder Stress, Meer Energie ervaart de uitzendkracht aan het eind echt een verschil in zijn of haar energieniveau. Dat blijkt ook uit de metingen die we de afgelopen drie jaar hebben gedaan.
Hoe geef je jouw uitzendkrachten een vitaliteitsboost?
Wij bieden hiervoor een 6-weekse training: Minder stress, meer energie.
De uitzendkracht volgt deze training samen met een persoonlijke coach . Wekelijks is er een videogesprek over de voortgang, worden de resultaten besproken en vragen beantwoord. Er wordt gebruikgemaakt van een app voor de dagelijkse stressmeting. Dagelijkse opdrachten zorgen voor actieve deelname aan het programma. Per dag kost het een uitzendkracht ongeveer 15 minuten om het te volgen.
Afgelopen jaren zijn de deelnemers van dit programma gevolgd, en de resultaten zijn echt heel goed! Ik kan dit programma dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die zijn of haar uitzendkrachten meer vitaliteit gunt.
Meer informatie vind je hier.
Aanmelden kan via het portaal Doorzaamregelingen.